Shoarma :)

Menu
 
wyjÄ…tkowa
Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))
Czy tylko mi siê zdaje, czy Sphinx strasznie zszed³ na psy? By³em ostatnio w
Sphinksie w Browarze i bardzo siê zawiod³em... Zamówi³em rzeczon± shoarmê, a
dosta³em jakie¶ ¿ylaste skrawki nie do pogryzienia... fatalnie. Do tego
pepsi bez gazu, na co pan kelner rozbrajaj±co stwierdzi³, ¿e pepsico tak± im
dowozi, tak maj± wyregulowany gaz i nie mog± nic zmieniæ. Bzdura jaka¶:)
Pewnie osta³a im siê jaka¶ przeterminowana beczka i rozpaczliwie próbowali
siê jej pozbyæ:( ¯a³osne...
Wracaj±c wiêc do tematu shoarmy - moim osobistym zdaniem najlepsz± mo¿na
zje¶æ w Ali Babie na ¦w. Marcinie. Tam to wszystko jako¶ inaczej smakuje, i
talerz ³adniej przyozdobiony...
Jad³em te¿ kiedy¶ w Siouksie, ale ¿adna rewelacja.
A Wy jakie macie zdanie nt. shoarmy? Gdzie lubicie j± zje¶æ?
A mo¿e znacie poza Sphinksem, Siouksem i Ali Bab± inne miejsca w mie¶cie,
gdzie mo¿na zje¶æ shoarmê?

Pozdrawiam!



U¿ytkownik "Kenjiro" <yesher@interia.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5btk3$co3$1@opal.icpnet.pl...
[color=blue]
> Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))
> A Wy jakie macie zdanie nt. shoarmy? Gdzie lubicie j± zje¶æ?
> A mo¿e znacie poza Sphinksem, Siouksem i Ali Bab± inne miejsca w mie¶cie,
> gdzie mo¿na zje¶æ shoarmê?[/color]

pogadaj z bluzgaczem, spec od tego jedzenia, wyja¶ni ci co nieco

K>N>S>

Osobnik posiadaj±cy mail [email]yesher@interia.pl[/email] napisa³(a) w poprzednim odcinku co nastêpuje:

[color=blue]
> Wracaj±c wiêc do tematu shoarmy - moim osobistym zdaniem najlepsz±
> mo¿na zje¶æ w Ali Babie na ¦w. Marcinie. Tam to wszystko jako¶ inaczej
> smakuje, i talerz ³adniej przyozdobiony...[/color]

zaraz bluzgacz ci napisze zebys nie jad³ tego gówna :)))
Ja kiedys tez uwielbia³em te w Ali Babie, zw³aszcza z tym ichnim ryzem
(ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?) ale niestety przestali podawac
sharme z karkówki i maja tylko z kurczaka, a to juz zdecydowanie nie to
samo.

--
Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; [url]www.rowery.rejtravel.pl[/url]
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuñ tak¿e "_")
"Wolno¶æ to tylko jeszcze jedno s³owo dla tych,
którzy nie maj± ju¿ nic do stracenia. " Janis Joplin

przejd¼ siê do Hassen'a n ¯ydowskiej, mniam:)

--
Pozdrawiam

Gryngol



Gryngol pisze:[color=blue]
> przejd¼ siê do Hassen'a n ¯ydowskiej, mniam:)
>[/color]
POpieram i kelnerka fajne dzwoneczki ma :> ew Ankara na przeciw ale tam
nie jad³em

--
Pozdrawiam
cpt.Zbik
===HooaH===
'Part of the inhumanity of the computer is that, once it is competently
programmed and working smoothly, it is completely honest...'- Isaac Asimov

U¿yszkodnik Budzik napisa³:
[color=blue]
> (ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?)[/color]

Chodzi Ci o ten ¿ó³ty? Bierzesz zwyk³y ry¿ sprzedawany w torbach na kilo,
p³uczesz klka razy w zimnej wodzie. Odmierzasz 1,8 - 2 razy tyle wody co
ry¿u - ale nie wiêcej. Zagotowujesz wodê, lekko solisz i dodajesz - w
zale¿no¶ci od po¿±danego zabarwienia - ok 1/4 - 1/3 ³y¿eczki kurkumy.
Wk³adasz ry¿, doprowadzasz do wrzenia, trzymasz 2 min, mieszasz kilka razy i
skrêcasz ogien za zupe³ne mini-minimum, tak, ¿eby ry¿ siê nie gotowa³, tylko
sam wch³on±³ wodê. Mo¿na równie¿ zdj±æ garnek z ognia, zawin±æ w koc i
wsadziæ pod pierzynê na 30-40 min.
W du¿ej gastronomii lekko niedogotowany ry¿ wsadza siê do pojemnika, który
siedzi w gor±cej k±pieli wodnej i tam sobie "dochodzi", utrzymuj±c
temperaturê i sypko¶æ.
Ry¿ klei siê dlatego, ¿e w trakcie zbyt intensywnego gotowania uwalnia siê z
skrobia, która w po³±czeniu z gotuj±c± wod± ¿eluje siê - patrz kisiel :)
P³ukanie zimn± wod± na pocz±tku usuwa natomiast py³ skrobiowy, który
powstaje w wyniku tarcia suchych ziaren o siebie.

--
TOM TS635-RIPE
Za³oga górki rozrz±dowej szerokie ma perspektywy,
bez nich nie dzia³a ¿adna kolej, bezsilne s± lokomotywy.

Budzik pisze:[color=blue]
> Ja kiedys tez uwielbia³em te w Ali Babie, zw³aszcza z tym ichnim ryzem
> (ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?) ale niestety przestali podawac
> sharme z karkówki i maja tylko z kurczaka, a to juz zdecydowanie nie to
> samo.[/color]

Z karkówki? Przecie¿ nie wolno ze ¶wini. Najlepszy kebab to jest, tak
jak siê nale¿y, z baraniny. A kurczak... ¿eby to chocia¿ by³ kurczak.
Kura wa¿y co¶ ko³o 1,5 kg, a kurczak 2,0 kg.

--
Piotr Ratyñski
Skype:odziu1
GG:1064092

odziu napisa³(a):[color=blue]
> A kurczak... ¿eby to chocia¿ by³ kurczak.
> Kura wa¿y co¶ ko³o 1,5 kg, a kurczak 2,0 kg.[/color]

Sie czepiasz - kurczak chodzi na silownie bo jest swiadom swego ciala ;D

--
pzdr
robbi

Kto ma szplina i cos z gorem ten kij tonka nad jeziorem.


U¿ytkownik "Kenjiro" <yesher@interia.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5btk3$co3$1@opal.icpnet.pl...[color=blue]
> Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))
> Czy tylko mi siê zdaje, czy Sphinx strasznie zszed³ na psy? By³em ostatnio
> w Sphinksie w Browarze i bardzo siê zawiod³em... Zamówi³em rzeczon±
> shoarmê, a dosta³em jakie¶ ¿ylaste skrawki nie do pogryzienia... fatalnie.
> Do tego pepsi bez gazu, na co pan kelner rozbrajaj±co stwierdzi³, ¿e
> pepsico tak± im dowozi, tak maj± wyregulowany gaz i nie mog± nic zmieniæ.
> Bzdura jaka¶:) Pewnie osta³a im siê jaka¶ przeterminowana beczka i
> rozpaczliwie próbowali siê jej pozbyæ:( ¯a³osne...
> Wracaj±c wiêc do tematu shoarmy - moim osobistym zdaniem najlepsz± mo¿na
> zje¶æ w Ali Babie na ¦w. Marcinie. Tam to wszystko jako¶ inaczej smakuje,
> i talerz ³adniej przyozdobiony...
> Jad³em te¿ kiedy¶ w Siouksie, ale ¿adna rewelacja.
> A Wy jakie macie zdanie nt. shoarmy? Gdzie lubicie j± zje¶æ?
> A mo¿e znacie poza Sphinksem, Siouksem i Ali Bab± inne miejsca w mie¶cie,
> gdzie mo¿na zje¶æ shoarmê?
>[/color]

¦winsks zszed³ na psy ju¿ jaki¶ czas temu. Zajebi¶cie dobry by³ na pocz±tku,
teraz jako¶æ miêsa sporo odbiego od tego co by³o kiedy¶. Sphinx burger by³
te¿ kiedy¶ dobry, a teraz to jaka¶ popirdu³ka a nie Sphinx burder - miêso do
kitu i mnóstwo starej surówy. Na razie Ankara wygrywa je¶li chodzi i
szybkie/nocne/dobre ¿arcie.

M.

> ¦winsks zszed³ na psy ju¿ jaki¶ czas temu. Zajebi¶cie dobry by³ na[color=blue]
> pocz±tku, teraz jako¶æ miêsa sporo odbiego od tego co by³o kiedy¶. Sphinx
> burger by³ te¿ kiedy¶ dobry, a teraz to jaka¶ popirdu³ka a nie Sphinx
> burder - miêso do kitu i mnóstwo starej surówy.[/color]

Dok³adnie. Miêso jest czêsto t³uste. Frytki czasami trafiaj± siê zdech³e.
[color=blue]
> Na razie Ankara wygrywa je¶li chodzi i szybkie/nocne/dobre ¿arcie.[/color]

Hmmm, co¶ mi to mówi...czy to jest ten lokal na Wielkiej ? Jest tam taka
rewelacyjna knajpa, gdzie podaj± fajny specja³ który zamawia siê mówi±c "w
cie¶cie" :). To jest taka tortilla, rewelka, kiedy nie zamawia³em zawsze
bardzo dobre. No i sos czosnkowy rewelka, a wiadomo, to podstawa.

--
Widget

-= Semper fidelis CMHQ =-

Our virtual argument partner - Kenjiro took the floor and said:[color=blue]
> Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))
> /ciach/[/color]

Kiedy¶ te¿ bardzo lubi³em Sphinxa.
By³ tani i dobry.
Ale jaki¶ czas temu by³em za granic± i jad³em w Libañskiej restauracji
prawdziw± Shoarmê.
Po powrocie do kraju stwierdzi³em, ¿e to co serwuje Sphinx, to jakie¶
pomyje!!

Chcia³em siê jeszcze raz przekonaæ, czy mo¿e co¶ siê zmieni³o i ...
owszem... PODRO¯A£O!! a ¿arcie nadal t³uste (¿ó³ty t³uszcz po talerzu
p³ywa), niesmaczne.

Tyle na temat.
Ale Ali Baba jest ca³kiem, ca³kiem.

--
with kindest regards,

Brilliant Shepherd

robbi pisze:[color=blue]
> odziu napisa³(a):[color=green]
>> A kurczak... ¿eby to chocia¿ by³ kurczak. Kura wa¿y co¶ ko³o 1,5 kg, a
>> kurczak 2,0 kg.[/color]
>
> Sie czepiasz - kurczak chodzi na silownie bo jest swiadom swego ciala ;D[/color]

No z "mas±" ju¿ przesadzi³, to niech sie teraz we¼mie za "rze¼bê".

--
Ubawiony
Piotr Ratyñski
Skype:odziu1
GG:1064092

Osobnik posiadaj±cy mail [email]tom@kebab.org.pl[/email] napisa³(a) w poprzednim odcinku co nastêpuje:

[color=blue][color=green]
>> (ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?)[/color]
>
> Chodzi Ci o ten ¿ó³ty? Bierzesz zwyk³y ry¿ sprzedawany w torbach na
> kilo,[/color]

tak, o ten zó³ty.
g³upie pytanie - moze byc ryz wysypany z torebki, w której normalnie sie go
gotuje?

--
Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; [url]www.rowery.rejtravel.pl[/url]
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuñ tak¿e "_")
"Lubiê pracê. Praca mnie fascynuje. Potrafiê godzinami
siedzieæ i przygl±daæ siê jej." Jerome K. Jerome

U¿yszkodnik Budzik napisa³:
[color=blue]
> tak, o ten zó³ty.
> g³upie pytanie - moze byc ryz wysypany z torebki, w której normalnie sie
> go gotuje?[/color]

Mo¿na, z tym, ¿e te ry¿e w torebkach czesto bywaj± poddawane jakiej¶
dodatkowej obróbce, co jest niepo¿±dane.
W poprzednim po¶cie zapomnia³em dopisaæ, ¿e garnek w trakcie gotowania
oczywi¶cie przykrywamy pokrywk±, ale my¶lê, ¿e to jasne :)

--
TOM TS635-RIPE
Za³oga górki rozrz±dowej szerokie ma perspektywy,
bez nich nie dzia³a ¿adna kolej, bezsilne s± lokomotywy.

On Wed, 20 Jun 2007, Kenjiro wrote:
[color=blue]
> Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))
> Czy tylko mi siê zdaje, czy Sphinx strasznie zszed³ na psy? By³em ostatnio w
> Sphinksie w Browarze i bardzo siê zawiod³em... Zamówi³em rzeczon± shoarmê, a
> dosta³em jakie¶ ¿ylaste skrawki nie do pogryzienia... fatalnie. Do tego
> pepsi bez gazu, na co pan kelner rozbrajaj±co stwierdzi³, ¿e pepsico tak± im
> dowozi, tak maj± wyregulowany gaz i nie mog± nic zmieniæ. Bzdura jaka¶:)
> Pewnie osta³a im siê jaka¶ przeterminowana beczka i rozpaczliwie próbowali
> siê jej pozbyæ:( ¯a³osne...[/color]

Sphinx ju¿ dawno zszed³ na psy, a te ¿ylaste skrawki to normalka, ostatnio
jad³am Shoarmê z pó³ roku temu i te¿ dosta³am jakie¶ takie czarne
poskrêcane, okropnie gumiaste i zylaste nie wiadomo co, spróbowa³am iju¿
wiêcej nie tknê³am. Zas Sioux to jeszcze gorsza sprawa, szkoda s³ów.

Pozdrawiam.

--
Zuzanna K. Filutowska, sysadmin at platinum.linux.pl
[url]http://platinum.linux.pl[/url] [url]http://slackware.linux.pl[/url]
NIC-HDL: ZKF-RIPE, IRC nick: Platyna, Linux RU: #289909.
What does not destroy me makes me stronger. -- F. Nietzsche

Zuzanna K. Filutowska pisze:[color=blue]
> Sphinx ju¿ dawno zszed³ na psy, a te ¿ylaste skrawki to normalka,
> ostatnio jad³am Shoarmê z pó³ roku temu i te¿ dosta³am jakie¶ takie
> czarne poskrêcane, okropnie gumiaste i zylaste nie wiadomo co,
> [...][/color]

No jak nie wiadomo co? Przecie¿ piszesz, ¿e zszed³ na *psy*.

--
Z u¶miechem
Piotr Ratyñski
Skype:odziu1
GG:1064092

U¿ytkownik "Budzik" <budzik61@poczta.o.n.e.t.pl.nie.spam.oj> napisa³ w
wiadomo¶ci news:20062007.0430398D@budzik61.poznan.pl...[color=blue]
> zaraz bluzgacz ci napisze zebys nie jad³ tego gówna :)))
> Ja kiedys tez uwielbia³em te w Ali Babie, zw³aszcza z tym ichnim ryzem
> (ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?) ale niestety przestali podawac
> sharme z karkówki i maja tylko z kurczaka, a to juz zdecydowanie nie
> to
> samo.[/color]

Co?? shoarma z karkówki? ty¶ chyba oszala³ i je¿eli tak by³o, to
rzeczywi¶cie niez³e gówno.
¯aden Arab nie we¼mie do ust wieprzowiny i przygotowywanie z tego kebabu
czy shoarmy to profanacja! oczywi¶cie, ¿e kurczak jest najw³a¶ciwszym
miêchem na to danie
[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Shawarma[/url]


U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:
[color=blue]
> ¯aden Arab nie we¼mie do ust wieprzowiny i przygotowywanie z tego kebabu
> czy shoarmy to profanacja! oczywi¶cie, ¿e kurczak jest najw³a¶ciwszym
> miêchem na to danie[/color]

A raczej baranina lub cielêcina.

U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gbei$4c5$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color]

hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...

K>N>S>

U¿ytkownik "Konrad N.S." <najswiezy@op.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5ggjv$h39$1@news.onet.pl...[color=blue]
> U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> news:f5gbei$4c5$1@atlantis.news.tpi.pl...
>[color=green]
>> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color]
>
> hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...[/color]

Przecie¿ poda³em linka do wikipedii, dla nieznaj±cych angielskiego:
"danie z bliskiego wschodu zazwyczaj z miêsa baraniego, kozy, kurczaka,
indyka, wo³owiny lub z mieszanki miês, na pewno nie z wieprza!


U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:
[color=blue][color=green][color=darkred]
>>> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color]
>>
>> hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...[/color]
>
> Przecie¿ poda³em linka do wikipedii, dla nieznaj±cych angielskiego:
> "danie z bliskiego wschodu zazwyczaj z miêsa baraniego, kozy, kurczaka,
> indyka, wo³owiny lub z mieszanki miês,[/color]

I w tej kolejno¶ci.
Oczywi¶cie masz racjê ¿e nie z wieprzowiny, ale nie masz twierdz±c ¿e
NAJw³a¶ciwszy jest kurczak.

U¿ytkownik "Cavallino" <konioBEZ-SPAMU@z.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gm3t$isq$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue][color=green][color=darkred]
>>>> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color][/color][/color]
[color=blue][color=green][color=darkred]
>>> hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...[/color][/color][/color]
[color=blue][color=green]
>> Przecie¿ poda³em linka do wikipedii, dla nieznaj±cych angielskiego:
>> "danie z bliskiego wschodu zazwyczaj z miêsa baraniego, kozy, kurczaka,
>> indyka, wo³owiny lub z mieszanki miês,[/color][/color]
[color=blue]
> nie masz twierdz±c ¿e NAJw³a¶ciwszy jest kurczak.[/color]

i to chcia³em wykazaæ. dziêkujê

K>N>S>


"Kenjiro" <yesher@interia.pl> wrote in message
news:f5btk3$co3$1@opal.icpnet.pl...
[color=blue]
> Ach tak mnie wziê³o na napisanie o shoarmie, bo lubiê:))[/color]

Prostak
[color=blue]
> Czy tylko mi siê zdaje, czy Sphinx strasznie zszed³ na psy?[/color]

Zszedl debilu?
A byl kiedys inny kurwa? Nie rozsmieszaj mnie bo mam zajady.

By³em ostatnio w[color=blue]
> Sphinksie w Browarze i bardzo siê zawiod³em...[/color]

Ojej, zaraz bekse puszcze kurwa.

Zamówi³em rzeczon± shoarmê, a[color=blue]
> dosta³em jakie¶ ¿ylaste skrawki nie do pogryzienia... fatalnie. Do tego[/color]

Jak sie wpierdala gowno dla plebsu to nie spodziewaj sie krewetek czy
bazantow kurwa.
Zresz w jakiejs jadlosralni typu Sphinx, to nie wymagaj tego. To poziom
rynsztoka wpierdalanie w takiej knajpie.
[color=blue]
> pepsi bez gazu, na co pan kelner rozbrajaj±co stwierdzi³, ¿e pepsico tak±
> im dowozi, tak maj± wyregulowany gaz i nie mog± nic zmieniæ. Bzdura
> jaka¶:)[/color]

To jak to inaczej bystrzacho wytlumaczysz?
Ze nalal pepsi do polowy i dolal wody kurwa?
Jak chcesz gazowane napoje to se zamawiaj z butelki, tylko jest jeden
warunek: w gownianych sfinksach itp takiego wyboru kurwa nie masz (chyba).
Tak samo z browarem - jak wiem, ze browar z kija jest do pizdy to zamawiam
butelkowany w knajpie i nie mam takich zaszczanych problemow jak kurwa ty
nieudaczniku.
[color=blue]
> Pewnie osta³a im siê jaka¶ przeterminowana beczka i rozpaczliwie próbowali
> siê jej pozbyæ:( ¯a³osne...[/color]

Na pewno masz racje, bo jestes nieomylny i sie tak znasz na tym.
[color=blue]
> Wracaj±c wiêc do tematu shoarmy - moim osobistym zdaniem najlepsz± mo¿na
> zje¶æ w Ali Babie na ¦w. Marcinie. Tam to wszystko jako¶ inaczej smakuje,
> i talerz ³adniej przyozdobiony...[/color]

Shoarma w tych "knajpach" to jak juz wspomnialem scierwo dla plebsu.
Trzeba byc megadebilem, zeby dopiero teraz zauwazyc, ze to co tam podaja
jest najgorszej jakosci miesem, podrobami, ktorych odmowily by psy albo
nawet scierwozerne istoty, no ale tobie jak widac smakuje. Smakurwacznego!
[color=blue]
> Jad³em te¿ kiedy¶ w Siouksie, ale ¿adna rewelacja.[/color]

Dziwnym nie jest.
[color=blue]
> A Wy jakie macie zdanie nt. shoarmy? Gdzie lubicie j± zje¶æ?[/color]

Normalni ludzie shoarmy czy kebapy wpierdalaja tam gdzie one sa dobre, czyli
poza granicami tego kraju.
W Polaxw to sa najgorsze gowna i to dziwi, bo specjaly czy restauracje
innych krajow maja sie dobrze i latwiej trafic na ich dobry poziom.
Moze dlatego ze restauracje typu Sphinx to tak naprawde stolowki dla gorzej
niz przecietniakow.
Sadze ze w normalnej i dobrej arabskiej restauracji to co daja w Sphinxie
jest po prostu dobre, no ale nie ma ich tak duzo znowu.
[color=blue]
> A mo¿e znacie poza Sphinksem, Siouksem i Ali Bab± inne miejsca w mie¶cie,
> gdzie mo¿na zje¶æ shoarmê?[/color]

A wypierdalaj z tym scierwem.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
[url]http://zjezdzalnia.wordpress.com[/url] -
"blog" fanow zjezdzania na recznym


"Konrad N.S." <najswiezy@op.pl> wrote in message
news:f5btrb$jh2$1@news.onet.pl...
[color=blue]
> pogadaj z bluzgaczem, spec od tego jedzenia, wyja¶ni ci co nieco[/color]

Wyjasnilem
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
[url]http://zjezdzalnia.wordpress.com[/url] -
"blog" fanow zjezdzania na recznym


"odziu" <odziu@tlen.pl> wrote in message
news:f5c690$nl5$2@nemesis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> Z karkówki? Przecie¿ nie wolno ze ¶wini.[/color]

No wlasnie.
A te pojeby sie delektuja i mysla ze sa tacy swiatowi, bo miedzynarodowej
kuchni kosztuja hehehe.
No a najlepszy jest kebap z surowka. Pojedz do Turcji to chuja nie surowke w
kebapie predzej zobaczysz.

A co do swini: trzeba byc debilem, zeby wpierdalac mieso ze zwierzecia,
ktore wczesniej wpierdalalo wlasne gowna.
Smacznego.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
[url]http://zjezdzalnia.wordpress.com[/url] -
"blog" fanow zjezdzania na recznym


"cpt.Zbik" <"d_omin[_NOsPAM_]"@o2.pl> wrote in message
news:f5c2si$ioh$1@opal.icpnet.pl...
[color=blue]
> POpieram i kelnerka fajne dzwoneczki ma :> ew Ankara na przeciw ale tam
> nie jad³em[/color]

Zwaliles?
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
[url]http://zjezdzalnia.wordpress.com[/url] -
"blog" fanow zjezdzania na recznym


"Zuzanna K. Filutowska" <platyna@platinum.linux.pl> wrote in message
news:Pine.LNX.4.64.0706221146570.3025@platinum.linux.pl...
[color=blue]
>Sphinx ju¿ dawno zszed³ na psy, a te ¿ylaste skrawki to normalka, ostatnio
>jad³am Shoarmê z pó³ roku temu i te¿ dosta³am jakie¶ takie czarne
>poskrêcane, okropnie gumiaste i zylaste nie wiadomo co, spróbowa³am i ju¿
>wiêcej nie tknê³am. Zas Sioux to jeszcze gorsza sprawa, szkoda s³ów.[/color]

Pewnie przemielili cala kure z lapkami i lbem, grzebieniem itp
A wy to wpierdalacie - kretyni.
Smacznego!

Kilka lat temu byl w Forum taki artykul o wyrabianiu miesa w UK na potrzeby
KFC, jak zywo mi to przypomina sytuacje z zarciem w Sphinxie
Wpierdalajcie dalej popaprancy.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
[url]http://zjezdzalnia.wordpress.com[/url] -
"blog" fanow zjezdzania na recznym

U¿ytkownik "Bluzgacz" <paszol@won.org> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gp02$48h$1@news.albasani.net...
[color=blue]
> Wyjasnilem[/color]

widzia³em. krótko, zwiê¼le, na temat.

kenjiro teraz wie, co je.

K>N>S>

U¿ytkownik "Konrad N.S." <najswiezy@op.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gn3s$84k$1@news.onet.pl...[color=blue]
> U¿ytkownik "Cavallino" <konioBEZ-SPAMU@z.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> news:f5gm3t$isq$1@atlantis.news.tpi.pl...
>[color=green][color=darkred]
>>>>> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color][/color]
>[color=green][color=darkred]
>>>> hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...[/color][/color]
>[color=green][color=darkred]
>>> Przecie¿ poda³em linka do wikipedii, dla nieznaj±cych angielskiego:
>>> "danie z bliskiego wschodu zazwyczaj z miêsa baraniego, kozy,
>>> kurczaka, indyka, wo³owiny lub z mieszanki miês,[/color][/color]
>[color=green]
>> nie masz twierdz±c ¿e NAJw³a¶ciwszy jest kurczak.[/color]
>
> i to chcia³em wykazaæ. dziêkujê[/color]

Moja ocena kurczaka by³a do¶æ subiektywna :)

U¿ytkownik "Bluzgacz" <paszol@won.org> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gp5h$4lj$1@news.albasani.net...[color=blue]
>
> "cpt.Zbik" <"d_omin[_NOsPAM_]"@o2.pl> wrote in message
> news:f5c2si$ioh$1@opal.icpnet.pl...
>[color=green]
>> POpieram i kelnerka fajne dzwoneczki ma :> ew Ankara na przeciw ale
>> tam nie jad³em[/color]
>
> Zwaliles?[/color]

talerz na pod³ogê?

Bluzgacz pisze:[color=blue]
> A co do swini: trzeba byc debilem, zeby wpierdalac mieso ze zwierzecia,
> ktore wczesniej wpierdalalo wlasne gowna.
> Smacznego.[/color]

Taa... Wiêkszo¶æ zwierz±t hodowlanych wpieprza w³asne gówna, pod
postaci± ro¶lin, które tymi gównami by³y nawo¿one.

--
Miêso¿erny
Piotr Ratyñski
Skype:odziu1
GG:1064092


U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5gl8m$dgs$1@nemesis.news.tpi.pl...[color=blue]
> U¿ytkownik "Konrad N.S." <najswiezy@op.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> news:f5ggjv$h39$1@news.onet.pl...[color=green]
> > U¿ytkownik "pobkix" <jejejeje@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> > news:f5gbei$4c5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >[color=darkred]
> >> kurczak jest najw³a¶ciwszym miêchem na to danie[/color]
> >
> > hmm, zawsze my¶la³em, ¿e baranina/jagniêcina...[/color]
>
> Przecie¿ poda³em linka do wikipedii, dla nieznaj±cych angielskiego:
> "danie z bliskiego wschodu zazwyczaj z miêsa baraniego, kozy, kurczaka,
> indyka, wo³owiny lub z mieszanki miês, na pewno nie z wieprza![/color]
Z wo³owiny? Jakby¶ by³ w kraju arabskim, to by¶ wiedzia³, ¿e arab prêdzej
zabijê cz³owieka ni¿ krowê..

--
OpeK

U¿ytkownik "OpeK" <opek@poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5her0$ina$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> Z wo³owiny? Jakby¶ by³ w kraju arabskim, to by¶ wiedzia³, ¿e arab prêdzej
> zabijê cz³owieka ni¿ krowê..[/color]

Cos Ci sie Arab z Hindusem pomieszali...

--
Tomek Butnik


U¿ytkownik "Tomek Butnik" <tomekbutnik@wp.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5hetb$iu1$1@atlantis.news.tpi.pl...[color=blue]
> U¿ytkownik "OpeK" <opek@poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
> news:f5her0$ina$1@atlantis.news.tpi.pl...
>[color=green]
> > Z wo³owiny? Jakby¶ by³ w kraju arabskim, to by¶ wiedzia³, ¿e arab[/color][/color]
prêdzej[color=blue][color=green]
> > zabijê cz³owieka ni¿ krowê..[/color]
>
> Cos Ci sie Arab z Hindusem pomieszali...[/color]
Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale tak mi mówili w Turcji, Arabi Saudyjskiej i
Egipcie.

--
OpeK

"Bluzgacz" nawydziwia³(a) w wiadomo¶ci ID news:f5gp3j$4h5$1@news.albasani.net
[color=blue]
> A co do swini: trzeba byc debilem, zeby wpierdalac mieso ze zwierzecia, ktore
> wczesniej wpierdalalo wlasne gowna.
> Smacznego.[/color]

A ryby? Nawet w³asne "dzieci" jedz± :)

--
Michael________
______/) /\ | /\
"Truth is a simple place, here for us all to see, reach as it comes to you
as it comes to me, as I will always need you inside my heart"(*Yes*)

Osobnik posiadaj±cy mail [email]jejejeje@wp.pl[/email] napisa³(a) w poprzednim odcinku co nastêpuje:

[color=blue][color=green]
>> zaraz bluzgacz ci napisze zebys nie jad³ tego gówna :)))
>> Ja kiedys tez uwielbia³em te w Ali Babie, zw³aszcza z tym ichnim ryzem
>> (ktos wie jak zrobic w ten sposób ry¿?) ale niestety przestali podawac
>> sharme z karkówki i maja tylko z kurczaka, a to juz zdecydowanie nie
>> to
>> samo.[/color]
>
> Co?? shoarma z karkówki? ty¶ chyba oszala³ i je¿eli tak by³o, to
> rzeczywi¶cie niez³e gówno.
> ¯aden Arab nie we¼mie do ust wieprzowiny i przygotowywanie z tego kebabu
> czy shoarmy to profanacja! oczywi¶cie, ¿e kurczak jest najw³a¶ciwszym
> miêchem na to danie
> [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Shawarma[/url]
>[/color]
to niech sie nazywa inaczej. Mnie smakowa³a i juz! :)

--
Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; [url]www.rowery.rejtravel.pl[/url]
b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka onet kropka pl (adres antyspamowy, usuñ tak¿e "_")
Tomasz Waszczynski: "Ja siê zastanawia, czy czekoladki z alkoholem
mo¿na je¶æ w miejscu publicznym ;-)"
DooMiniK: "A alkohol w czekoladkach czy w butelce obok? ;]"


"Konrad N.S." <najswiezy@op.pl> wrote in message
news:f5h083$3a1$1@news.onet.pl...
[color=blue]
> widzia³em. krótko, zwiê¼le, na temat.
>
> kenjiro teraz wie, co je.[/color]

To samo co swinie.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
Przylacz sie: [url]http://plsocpolityka.blog.onet.pl/[/url]


"odziu" <odziu@tlen.pl> wrote in message
news:f5h797$43a$1@nemesis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> Taa... Wiêkszo¶æ zwierz±t hodowlanych wpieprza w³asne gówna, pod postaci±
> ro¶lin, które tymi gównami by³y nawo¿one.[/color]

Czepiasz sie.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
Przylacz sie: [url]http://plsocpolityka.blog.onet.pl/[/url]


"MichaelData" <spam@ognik.to.nie.com> wrote in message
news:f5hfh2$nhl$1@nemesis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> A ryby? Nawet w³asne "dzieci" jedz± :)[/color]

Kurwa ktore?
Nazwiska!
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
Przylacz sie: [url]http://plsocpolityka.blog.onet.pl/[/url]


"OpeK" <opek@poczta.onet.pl> wrote in message
news:f5hf2o$jf3$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue][color=green]
>> Cos Ci sie Arab z Hindusem pomieszali...[/color]
> Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale tak mi mówili w Turcji, Arabi Saudyjskiej
> i
> Egipcie.[/color]

Moze naucz sie jezykow i zacznij rozumiec a nie pierdol bzdury.
W krajach arabskich ubijanie wolu to nic nadzwyczajnego.
W Indiach za to krowy sa nietykalne, "swiete krowy" pajacu.
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
Przylacz sie: [url]http://plsocpolityka.blog.onet.pl/[/url]

"Bluzgacz" nawydziwia³(a) w wiadomo¶ci ID news:f5k998$oup$1@news.albasani.net[color=blue]
> "MichaelData" <spam@ognik.to.nie.com> wrote in message
> news:f5hfh2$nhl$1@nemesis.news.tpi.pl...[color=green]
>> A ryby? Nawet w³asne "dzieci" jedz± :)[/color]
> Kurwa ktore?
> Nazwiska![/color]

No, gupiki, mieczyki hellera (z ¿yworodnych) bo ikrê to wpieprzaj± inne: skalar,
brzanki, kiryski, itp (obserwowa³em w akwarium). Na National Geograpic czy
innym Animals, czasem pokazuj± te p³ywaj±ce w jeziorach czy oceanach.

--
Michael________
______/) /\ | /\
"Truth is a simple place, here for us all to see, reach as it comes to you
as it comes to me, as I will always need you inside my heart"(*Yes*)


"MichaelData" <spam@ognik.to.nie.com> wrote in message
news:f5kbh5$m9p$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> No, gupiki, mieczyki hellera (z ¿yworodnych) bo ikrê to wpieprzaj± inne:
> skalar, brzanki, kiryski, itp (obserwowa³em w akwarium).[/color]

Wpierdalasz ryby z akwarium?
Daj moze jakis przepis na pl.rec.kuchnia
--

Bluzgacz
GG:5015
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
Przylacz sie: [url]http://plsocpolityka.blog.onet.pl/[/url]

"Bluzgacz" nawydziwia³(a) w wiadomo¶ci ID news:f5kbov$u21$1@news.albasani.net[color=blue]
> "MichaelData" <spam@ognik.to.nie.com> wrote in message
> news:f5kbh5$m9p$1@atlantis.news.tpi.pl...[color=green]
>> No, gupiki, mieczyki hellera (z ¿yworodnych) bo ikrê to wpieprzaj± inne:
>> skalar, brzanki, kiryski, itp (obserwowa³em w akwarium).[/color]
> Wpierdalasz ryby z akwarium?
> Daj moze jakis przepis na pl.rec.kuchnia[/color]

To chyba z ...karasia :] [url]http://rybeczki.webpark.pl/ryby_polskie26.html[/url]
....wy³awiane z oczka wodnego na zimê i do akwarium :D...Ja ich nie jadam (tych
moich) ale zdarza siê ¿e z³apa³em kiedy¶ nad jeziorem to siê jad³o na ma¶le z
cebulk± :P

--
Michael________
______/) /\ | /\
"Truth is a simple place, here for us all to see, reach as it comes to you
as it comes to me, as I will always need you inside my heart"(*Yes*)

"MichaelData" nawydziwia³(a) w wiadomo¶ci ID
news:f5kcim$8ud$1@nemesis.news.tpi.pl
[color=blue][color=green][color=darkred]
>>> No, gupiki, mieczyki hellera (z ¿yworodnych) bo ikrê to wpieprzaj± inne:
>>> skalar, brzanki, kiryski, itp (obserwowa³em w akwarium).[/color]
>> Wpierdalasz ryby z akwarium?
>> Daj moze jakis przepis na pl.rec.kuchnia[/color]
> To chyba z ...karasia :] [url]http://rybeczki.webpark.pl/ryby_polskie26.html[/url]
> ...wy³awiane z oczka wodnego na zimê i do akwarium :D...Ja ich nie jadam
> (tych moich) ale zdarza siê ¿e z³apa³em kiedy¶ nad jeziorem to siê jad³o na
> ma¶le z cebulk± :P[/color]

...podam Ci jego "menu":
Kara¶ pospolity jest ryb± wszystko¿ern± (Uspenskaja 1953), któr± Zawisza i
Ciepielewski (1973) zakwalifikowali do bentoso¿erców. Sk³ad jego pokarmu zmienia
siê jednak wraz ze wzrostem oraz uwarunkowaniami sezonowymi. W przewodach
pokarmowych m³odych ryb w pokarmie dominuj± wrotki i skorupiaki planktonowe.
Plankton mo¿e byæ jednak równie¿ zjadany przez starsze ryby. Niektóre z nich w
lecie staj± siê nawet typowymi planktonofagami (Novosel'ceva i Novose'cev 1972).
G³ówn± rolê w pokarmie odgrywaj± wio¶larki Daphnia cristata - 42,3%, Chydorm
sphaericus - 12,1%, Bosmina longiroslris 4,5%, Leptodora kindti - 5,0%.
Cychpidae stanowi± 14,2%. bentos 20,5% masy. w tym Nematodae - 10.8,
Chironomidae -7,6 i Ostracoda l ,4%. W przewodach niektórych ryb 75% masy
pokarmu zajmowa³y sinice. Osobniki starsze od¿ywiaj± siê g³ównie larwami takich
owadów, jak ochotki i jêtki oraz miêczaki. Obok pokarmu zwierzêcego kara¶
pospolity spo¿ywa na ogó³ znaczn± ilo¶æ ro¶lin wraz ze znajduj±c± siê na nich
faun± naro¶linn±. Udzia³ ro¶lin w pokarmie wzrasta wraz z wielko¶ci± ryb
(Paszkowski i in. 1989). W przewodach starszych osobników wystêpuje równie¿
delrytus oraz m³ode ryby ró¿nych gatunków. W okresie zimy kara¶ pospolity prawie
nie pobiera pokarmu. Najbardziej intensywnie ¿eruje w miesi±cach letnich (VI
VIII), od¿ywiaj±c siê niemal przez ca³± dobê. Wówczas pokarm jest najbardziej
urozmaicony. Na wiosnê i w jesieni przewa¿aj± w nim organizmy zwierzêce. Szlauer
(1971) poda³a, ¿e kara¶ pospolity najbardziej efektywnie wyjada je w nocy. S± to
przede wszystkim wio¶larki oraz larwy jêtek i wodopójki.

Smacznego :D
--
Michael________
______/) /\ | /\
"Truth is a simple place, here for us all to see, reach as it comes to you
as it comes to me, as I will always need you inside my heart"(*Yes*)

Bluzgacz pisze:[color=blue]
> Czepiasz sie.[/color]

Oczywi¶cie.

--
Piotr Ratyñski
Skype:odziu1
GG:1064092


U¿ytkownik "Bluzgacz" <paszol@won.org> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5k9cp$p3s$1@news.albasani.net...[color=blue]
>
> "OpeK" <opek@poczta.onet.pl> wrote in message
> news:f5hf2o$jf3$1@atlantis.news.tpi.pl...
>[color=green][color=darkred]
> >> Cos Ci sie Arab z Hindusem pomieszali...[/color]
> > Nie wiem, mo¿e siê nie znam, ale tak mi mówili w Turcji, Arabi[/color][/color]
Saudyjskiej[color=blue][color=green]
> > i
> > Egipcie.[/color]
>
> Moze naucz sie jezykow i zacznij rozumiec a nie pierdol bzdury.
> W krajach arabskich ubijanie wolu to nic nadzwyczajnego.
> W Indiach za to krowy sa nietykalne, "swiete krowy" pajacu.[/color]
Zatem pêd¼ di Indii, bêdziesz ¶wiêty.

--
OpeK

U¿ytkownik "OpeK" <opek@poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:f5l0cj$f5j$1@atlantis.news.tpi.pl...
[color=blue]
> Zatem pêd¼ di Indii, bêdziesz ¶wiêty.[/color]

india sama przyjdzie do bluzgacza.

nie wiem tylko, czy zajawisz.

K>N>S>

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rebeccafierce.htw.pl
  •  
    Copyright © 2006 MySite. Designed by Web Page Templates