[gwk] Kute noze kuchenne

Menu
 
wyjątkowa

Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i
malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".

Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor?

--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF



Użytkownik "Maciek" <docktor@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:x81lds8k40m2$.l2pr4q65sd9p$.dlg@40tude.net...[color=blue]
> Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i
> malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".
> Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor?[/color]

kiedyś kupiłem w "Witku"

--
Piotrek

On 15 Sty, 02:11, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue]
> Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i
> malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".
>
> Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor?
>
> --
> pozdrawiam,
> Maciek
> "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
> niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF[/color]

Z tanich lepszych to VICTORINOX
Spencer Dutsson
ul. Władysława Łokietka 48
31-334 Kraków

Tel/Fax: +48 (0)12 632 49 82
Ale na pewno jesli masz pojecie o nozach nie bedziesz zawiedziony.
Taki duzy (25cm) noz okolo 200 zl do tego dokompletujesz sobie reszte
jaka Ci jest potrzebna.
Jesli bedziesz potrzebowal cos lepszego to napisz tutaj cos sie
poszuka aczkolwiek do amatorskich zastosowan wystarczy w zupelnosci.


(...)

Nie jestem przekonany do Vicków. Mialem w rekach i troche za lekkie jak dla
mnie.

--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF



On 15 Sty, 16:15, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue]
> (...)
>
> Nie jestem przekonany do Vicków. Mialem w rekach i troche za lekkie jakdla
> mnie.
>[/color]

Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;)
Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa
lzejsze od tych kutych.
Wez do lapy i porownaj.
Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.

Dnia Fri, 15 Jan 2010 07:27:35 -0800 (PST), Caezar Peonti vel pyteria
napisał(a):
[color=blue]
> Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;)
> Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa
> lzejsze od tych kutych.
> Wez do lapy i porownaj.
> Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.[/color]

Nie takie rzeczy sie cielo roznymi wynalazkami, nie raz kosztujacymi 20
procent tej kwoty...

--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF

On 15 Sty, 23:26, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue]
> Dnia Fri, 15 Jan 2010 07:27:35 -0800 (PST), Caezar Peonti vel pyteria
> napisał(a):
>[color=green]
> > Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;)
> > Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa
> > lzejsze od tych kutych.
> > Wez do lapy i porownaj.
> > Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.[/color]
>
> Nie takie rzeczy sie cielo roznymi wynalazkami, nie raz kosztujacymi 20
> procent tej kwoty...
>
> --
> pozdrawiam,
> Maciek
> "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
> niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF[/color]

No wiesz ja tez mialem brzeszczot w rece nie raz:)

Maciek napisal:[color=blue]
> Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i
> malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".[/color]

Hm, a tak przy okazji moglbys lopatologicznie wytlumaczyc mi,
czym rozni sie w dzialaniu noz kuty od zwyklego? Jakie
ma przewagi uzasadniajace wielokrotnie wyzsza cene?
Pytam serio.

--
Pozdrawiam,

Jacek
(od zawsze uzytkownik zwyklej konfekcji kuchennej ;) )


Użytkownik "Jacek_P" <Lato-i-Upal@cyf-kr.edu.pl> napisał w wiadomości
news:hisbn8$8v6$1@srv.cyf-kr.edu.pl...[color=blue]
> Maciek napisal:[color=green]
>> Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i
>> malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".[/color]
>
> Hm, a tak przy okazji moglbys lopatologicznie wytlumaczyc mi,
> czym rozni sie w dzialaniu noz kuty od zwyklego? Jakie
> ma przewagi uzasadniajace wielokrotnie wyzsza cene?
> Pytam serio.[/color]
wielokrotne przekuwanie wzmacnia i poprawia strukturę stali.Patrz stal
damasceńska na ten przykład.
pozd
Stefan

Dnia Sat, 16 Jan 2010 12:33:44 +0000 (UTC), Jacek_P napisał(a):

(...)

Rozni sie trwaloscia, gruboscia i sztywnoscia ostrza, mozliwoscia
naostrzenia na brzytwe. Wiekszosc nozy kuchennych wykrawa sie po prostu z
grubszej blachy, byle jak hartuje, ostrzy i tyle.

--
pozdrawiam,
Maciek
"Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku
niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF

Jeśli chodzi o wybór noży w wysokich cenach :) to w Bonarce obok Rossmana
jest sklep z takimi rzeczami. Co do jakości - nie wiem, ale jeśli znasz się
na nożach to tam jakieś firmowe są - może coś wybierzesz..

M.

Dnia Mon, 18 Jan 2010 10:47:12 +0100, Michas napisał(a):[color=blue]
> Jeśli chodzi o wybór noży w wysokich cenach :) to w Bonarce obok Rossmana
> jest sklep z takimi rzeczami. Co do jakości - nie wiem, ale jeśli znasz się
> na nożach to tam jakieś firmowe są - może coś wybierzesz..[/color]

Z reguły w takich stoiskach są noże Vinzera - jak na mój gust nawet dobre,
przynajmniej ja nie narzekam. Tyle, że warto je kupić przez internet gdzie
kosztują jakieś 40% mniej ;)

Pozdrawiam,
--
Jacek Osiecki [email]joshua@ceti.pl[/email] GG:3828944
I don't want something I need. I want something I want.

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rebeccafierce.htw.pl
  •  
    Copyright Š 2006 MySite. Designed by Web Page Templates