|
|
|
wyjÄ
tkowa |
|
|
Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".
Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor?
-- pozdrawiam, Maciek "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
Użytkownik "Maciek" <docktor@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:x81lds8k40m2$.l2pr4q65sd9p$.dlg@40tude.net...[color=blue] > Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i > malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi". > Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor?[/color]
kiedyś kupiłem w "Witku"
-- Piotrek
On 15 Sty, 02:11, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue] > Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i > malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi". > > Gdzie w Krakowie znajde jakis rozsadny wybor? > > -- > pozdrawiam, > Maciek > "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku > niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF[/color]
Z tanich lepszych to VICTORINOX Spencer Dutsson ul. Władysława Łokietka 48 31-334 Kraków
Tel/Fax: +48 (0)12 632 49 82 Ale na pewno jesli masz pojecie o nozach nie bedziesz zawiedziony. Taki duzy (25cm) noz okolo 200 zl do tego dokompletujesz sobie reszte jaka Ci jest potrzebna. Jesli bedziesz potrzebowal cos lepszego to napisz tutaj cos sie poszuka aczkolwiek do amatorskich zastosowan wystarczy w zupelnosci.
(...)
Nie jestem przekonany do Vicków. Mialem w rekach i troche za lekkie jak dla mnie.
-- pozdrawiam, Maciek "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
On 15 Sty, 16:15, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue] > (...) > > Nie jestem przekonany do Vicków. Mialem w rekach i troche za lekkie jakdla > mnie. >[/color]
Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;) Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa lzejsze od tych kutych. Wez do lapy i porownaj. Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.
Dnia Fri, 15 Jan 2010 07:27:35 -0800 (PST), Caezar Peonti vel pyteria napisał(a): [color=blue] > Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;) > Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa > lzejsze od tych kutych. > Wez do lapy i porownaj. > Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.[/color]
Nie takie rzeczy sie cielo roznymi wynalazkami, nie raz kosztujacymi 20 procent tej kwoty...
-- pozdrawiam, Maciek "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
On 15 Sty, 23:26, Maciek <dock...@poczta.onet.pl> wrote:[color=blue] > Dnia Fri, 15 Jan 2010 07:27:35 -0800 (PST), Caezar Peonti vel pyteria > napisał(a): >[color=green] > > Potnij 2 wiadra cebuli to zrozumiesz czemu jest lekki ;) > > Jaki model miales w rece? bo jesli z tym plastykowym trzonem to one sa > > lzejsze od tych kutych. > > Wez do lapy i porownaj. > > Ja uwazam ze za 200 zl to przyzwoity noz.[/color] > > Nie takie rzeczy sie cielo roznymi wynalazkami, nie raz kosztujacymi 20 > procent tej kwoty... > > -- > pozdrawiam, > Maciek > "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku > niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF[/color]
No wiesz ja tez mialem brzeszczot w rece nie raz:)
Maciek napisal:[color=blue] > Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i > malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".[/color]
Hm, a tak przy okazji moglbys lopatologicznie wytlumaczyc mi, czym rozni sie w dzialaniu noz kuty od zwyklego? Jakie ma przewagi uzasadniajace wielokrotnie wyzsza cene? Pytam serio.
-- Pozdrawiam,
Jacek (od zawsze uzytkownik zwyklej konfekcji kuchennej ;) )
Użytkownik "Jacek_P" <Lato-i-Upal@cyf-kr.edu.pl> napisał w wiadomości news:hisbn8$8v6$1@srv.cyf-kr.edu.pl...[color=blue] > Maciek napisal:[color=green] >> Potrzebuje kilku porzadnych nozy do kuchni. Najlepiej kutych, duzych i >> malych, no i w miare przyzwoitego noza typu "do sushi".[/color] > > Hm, a tak przy okazji moglbys lopatologicznie wytlumaczyc mi, > czym rozni sie w dzialaniu noz kuty od zwyklego? Jakie > ma przewagi uzasadniajace wielokrotnie wyzsza cene? > Pytam serio.[/color] wielokrotne przekuwanie wzmacnia i poprawia strukturę stali.Patrz stal damasceńska na ten przykład. pozd Stefan
Dnia Sat, 16 Jan 2010 12:33:44 +0000 (UTC), Jacek_P napisał(a):
(...)
Rozni sie trwaloscia, gruboscia i sztywnoscia ostrza, mozliwoscia naostrzenia na brzytwe. Wiekszosc nozy kuchennych wykrawa sie po prostu z grubszej blachy, byle jak hartuje, ostrzy i tyle.
-- pozdrawiam, Maciek "Lepiej żyć sto lat w bogactwie i dostatku niż jeden dzień w biedzie i ubóstwie" (c)AF
Jeśli chodzi o wybór noży w wysokich cenach :) to w Bonarce obok Rossmana jest sklep z takimi rzeczami. Co do jakości - nie wiem, ale jeśli znasz się na nożach to tam jakieś firmowe są - może coś wybierzesz..
M.
Dnia Mon, 18 Jan 2010 10:47:12 +0100, Michas napisał(a):[color=blue] > Jeśli chodzi o wybór noży w wysokich cenach :) to w Bonarce obok Rossmana > jest sklep z takimi rzeczami. Co do jakości - nie wiem, ale jeśli znasz się > na nożach to tam jakieś firmowe są - może coś wybierzesz..[/color]
Z reguły w takich stoiskach są noże Vinzera - jak na mój gust nawet dobre, przynajmniej ja nie narzekam. Tyle, że warto je kupić przez internet gdzie kosztują jakieś 40% mniej ;)
Pozdrawiam, -- Jacek Osiecki [email]joshua@ceti.pl[/email] GG:3828944 I don't want something I need. I want something I want.
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plrebeccafierce.htw.pl
|
|
|