[GDZIE] pizzeria

Menu
 
wyjątkowa
Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?




Użytkownik "marco" <marco@polo.pl> napisał w wiadomości
news:duh74b$nmh$1@atlantis.news.tpi.pl...[color=blue]
> Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?[/color]

"Amalfi" na ul.Wieziennej.

Konrad

marco napisał(a):
[color=blue]
> Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?[/color]

W archiwum. ;>

--
* Moralność upada na coraz wygodniejsze posłania.
* GyGy: 1327427
* mail: [url]http://cerbermail.com/?hHgQBdOOrK[/url]
* Pozdr, sez.

Dnia 06.03.2006 marco <marco@polo.pl> napisał/a:[color=blue]
> Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?[/color]

Nigdzie. CO prawda nie byłem we wszystkich pizzeriach we Wrocławiu, ale te
w których byłem i które zachwalano jaka to włoska pizza tam jest, to
śmiech budzą. :) Ktoś chyba w życiu nie był we Włoszech.
--
Samotnik
[url]http://www.zagle.org.pl/[/url]



Użytkownik marco napisał:[color=blue]
> Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?
>
>[/color]
Nigdzie. Ale polecam Da Grasso- cos w sobie z niej ma.

--
"Eye for an eye and the whole world is blind" Muhatma Gandhi

Szanowny/a Samotnik wklepał/a:
[color=blue]
> Nigdzie. CO prawda nie byłem we wszystkich pizzeriach we Wrocławiu,[/color]

No to w Amalfi nie byłeś :)

--

pozdrowienia, Metti
______________________________________________
"As we kill them all so God will know his own"

> Gdzie zjem we Wrocławiu pizzę na cieście jakie podaje się we Włoszech?

Może "Novocaina - nowa restauracja na wrocławskim Rynku"

[url]http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3197243.html?skad=rss[/url]

"U nas znajdą tradycyjną kuchnię włoską, mamy nawet specjalny piec do
przygotowywania klasycznej pizzy, wypiekanej na cienkim cieście."

I tu i tam nie byłem :-)

--
Pozdrawiam,
Jacek

--

> Szkoda, że ciasto tragiczne.

A gdzie jest lepsze?
Ktora inna pizzeria ma lepszy wspolczynnik cena/jakosc? ;)

[color=blue]
> Nigdzie. Ale polecam Da Grasso- cos w sobie z niej ma.
>[/color]
To chyba jednak kwestia gustu, bo gorszej pizzy niż w tej sieci, to
nigdzie nie jadłam ;)

Hej!

"noemi" <l.migdal@chello.pl> napisał w wiadomości
news:ea247$440c8473$57cfbbc9$16285@news.chello.pl...
[color=blue]
> To chyba jednak kwestia gustu, bo gorszej pizzy niż w tej sieci, to nigdzie nie jadłam ;)[/color]

Skoro jadłaś, to ja na pewno spotkałem gorszą.
W Telepizzy na Bema kupiliśmy po dużej "fulwypas". Nie udało nam się zjeść
nawet kawałka jednego i pizza demonstracyjnie wylądowała w kuble. Pizza miała
piękny aromat kibla, a sos tego środka dezynfekcyjnego, który zwie się lizolem.
Obsługa olała to zdarzenie całkowicie.

Koło Astry, w drodze na tramwaj, jest taki bialy domek z pizzą. Tam utrzymują
tak stały poziom jakości, że mogliby dostać ISO. Na ich pizzy ciągle jest
jezioro śmierdzącego tłuszczu, a ciasto po prostu nim kapie. A najdziwniejsze
jest to, że oni też mają swoich stałych klientów, robią te śmierdzące placki
od lat, a w środku zwykle sporo osób. ;-)

DaGrasso zamówiona na Bystrzycką - zupełnie inna i super przyprawiona -
smak dodatków podkreślony, a nie zabity przyprawami. Normalnie w szoku byliśmy.

A taka na kartonowym cieście i słona - Samotnikowi mówiłem, gdzie jest -
w Karpaczu, Szklarskiej lub Kudowie. ;-)

--
,-----------------------------------------------------------------.
| Pozdrawiam, -ZED- | Zakon Unicki Koncentratów i Homogenitów |
| <Alginian Figaro> | Rada Rabinatu p.r.wr. SHMS |
`-----------------------------------------------------------------'


-ZED- napisał(a):
[color=blue]
> Skoro jadłaś, to ja na pewno spotkałem gorszą.
> W Telepizzy na Bema kupiliśmy po dużej "fulwypas". Nie udało nam się zjeść
> nawet kawałka jednego i pizza demonstracyjnie wylądowała w kuble.[/color]

telepizze już od dawna omijam szerokim łukiem

[color=blue]
> DaGrasso zamówiona na Bystrzycką - zupełnie inna i super przyprawiona -
> smak dodatków podkreślony, a nie zabity przyprawami.[/color]

DaGrasso nie smakuje mi chyba głównie przez tą mieszankę przyprawową.

A tak prawdę powiedziawszy, to zrobiłam się bardziej wybredna w kwestii
pizz, od kiedy piekę sama w domu. Nieskromnie dodam, że nigdzie nie
jadłam tak dobrej. W końcu sama najlepiej wiem, co do niej dodać, żeby
była w "moim typie" ;)

On 2006-03-06 16:09:00 +0100, metti <metti@buoj.pl> said:
[color=blue]
> Szanowny/a Samotnik wklepał/a:
>[color=green]
>> Nigdzie. CO prawda nie byłem we wszystkich pizzeriach we Wrocławiu,[/color]
>
> No to w Amalfi nie byłeś :)[/color]

Rzeczywiscie taka dobra tam jest? Czytalem gdzies, ze wlasciciel
zainstalowal sobie jakis taki supa-oryginalny piec, ale jakos nie
mialem kiedy isc i sprawdzic.

--
Pozdrawiam,
Grzesiek

Hej!

"noemi" <l.migdal@chello.pl> napisał w wiadomości
news:5dd0b$440e8966$57cfbbc9$25195@news.chello.pl...
[color=blue]
> telepizze już od dawna omijam szerokim łukiem[/color]

To był incydent. Bo tego naprawdę nie mozna bylo zjeść.
Generalnie pizza z tele jest co najmniej zjadliwa.
Dwoje żarłoków, do tego bardzo głodnych, musiało powędrować
do Familii na udka.
[color=blue]
> A tak prawdę powiedziawszy, to zrobiłam się bardziej wybredna w kwestii pizz, od kiedy piekę sama w domu. Nieskromnie dodam, że
> nigdzie nie jadłam tak dobrej. W końcu sama najlepiej wiem, co do niej dodać, żeby była w "moim typie" ;)[/color]

Mamy się czuć zaproszeni? ;-)

--
Pozdrawiam, -ZED-. <GG# 10684 ICQ# 82731181>[color=blue]
> Pewnie wolisz coś bezjajowego, jak dżem, albo marillion?[/color]
A Ty to pewnie dżem z jajek robisz ? ;) <Chani>

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • rebeccafierce.htw.pl
  •  
    Copyright Š 2006 MySite. Designed by Web Page Templates